Mitä rapujuhlat olisivatkaan ilman herkullista paahtoleipää. Rapea, vaalean kullanruskeaksi paahdettu paahtoleipä on maukas alusta herkulliselle rapuleivälle.


Fazer Vehnäpaahto – Rapujuhlien virallinen paahtoleipä

Fazer Paahto Vehnä on klassinen paahtoleipä rapujuhliin. Se yhdistettynä kevyesti sulaneeseen voihin, herkulliseen ravunlihaan ja silputtuun tilliin takaavat rapujuhlien makupalasta täydellisen. 

 

Fazer Paahto -leivät ovat täydellisiä rapujuhliin, koska niissä on ihanan rapea kuori mutta pehmeä sisus paahdettaessa. Myös runsaskuituiset Fazer Paahto Täysjyvä & Lese sekä Fazer Paahto Kaura & Hunaja sopivat hyvin rapujuhliin ja tuovat vaihtelua leipään sitä haluaville.

Leipäviipaleiden paahtaminen uunissa

Pienissä juhlissa leivät paahtuvat näppärästi leivänpaahtimessa. Suurelle porukalle leipä kannattaa paahtaa uunissa grillitoiminnolla. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Käännä grilliasetukset päälle. Levitä paahtoleipäviipaleet uuniritilälle tai uunipellille, kerralla paahtuu noin 12 - 16 viipaletta. Älä käytä leipäviipaleiden alla leivinpaperia, sillä tulikuumat grillivastukset sytyttävät sen herkästi palamaan. Työnnä ritilä tai pelti uunin yläosaan ja anna leipien paahtua 30 - 45 sekuntia, käännä leipäviipaleet ja paahda toista puolta saman verran.

Valvo toimenpidettä koko ajan, sillä leipäviipaleet paahtuvat todella nopeasti.

Nosta leipäviipaleet servietillä tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä vuorattuun leipäkoriin ja käännä liinan kulma niiden päälle. Näin leivät säilyvät lämpiminä.