Fazer Paahto Vehnä on klassinen rapujuhlien suosikkipaahtoleipä. Lisävärinää makunystyröille antavat runsaskuituiset Fazer Paahto Täysjyvä ja Fazer Paahto Kaura.


Fazer Vehnäpaahto – Rapujuhlien virallinen paahtoleipä

Rapea paahdettu Fazer Paahto Vehnä -leipä on maukas alusta herkulliselle ravunlihalle. Kevyesti sulanut voi ja silputtu tilli tekevät rapujuhlien makupalasta täydellisen. Pienissä juhlissa leivät paahtuvat näppärästi leivänpaahtimessa. Suurelle porukalle leipä paahdetaan uunin grillitoiminnolla.

Leipäviipaleiden paahtaminen uunigrillissä

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Käännä grilliasetukset päälle. Levitä Fazer Paahto Vehnä -viipaleet uuniritilälle tai uunipellille, kerralla paahtuu noin 12 - 16 viipaletta. Älä käytä leipäviipaleiden alla leivinpaperia, sillä tulikuumat grillivastukset sytyttävät sen herkästi palamaan. Työnnä ritilä tai pelti uunin yläosaan ja anna leipien paahtua 30 - 45 sekuntia, käännä leipäviipaleet ja paahda toista puolta saman verran. Valvo toimenpidettä koko ajan, sillä leipäviipaleet paahtuvat todella nopeasti. Nosta leipäviipaleet servietillä tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä vuorattuun leipäkoriin ja käännä liinan kulma niiden päälle. Näin leivät säilyvät lämpiminä.

Tositarina leivän paahtamisesta

”Rapupöytäni oli ihanasti katettu ja ystävät istuivat rennosti olohuoneessa siemaillen valkoviiniä. Työnsin leipäpellin uuniin ja ajattelin siemaista hiukan valkoviiniä ystävien seurassa ikään kuin tervetuliaisiksi. Kuinka ollakaan, juuri kun olin saanut lasin käteeni ja tuskin ehtinyt istahtaa, alkoivat palohälyttimet soida. Uunista ulos tulviva savu kieli siitä, että leivät olivat mustia. Ikkunoiden avaamisen, palohälyttimien hiljentämisen ja makeiden naurujen jälkeen paahdoin toisen pellillisen leipää. Se onnistui melkein, tosin silläkin pellillä reunapalat tummuivat hiukan liikaa. Hyväätekevän naurun jälkeen ystäväni sai sanotuksi: ”Hei kamu, mulla on huoli siitä, riittääkö sun leivät tällä menolla?” Leivät riittivät ja hauskoja leivänpolttojuhlia on muisteltu useita kertoja jälkeenpäin. Pitäkää tekin hauskaa, mutta älkää polttako leipiä!”
Nimimerkki ”Oppirahat maksanut, kokenut kokki”