Rapukautta ja loppukesän sadonkorjuuta voi juhlia myös kengännauhabudjetilla.

Rapuaiheiset tilpehöörit ja pyhäposliinit eivät ole rapujuhlien välttämättömyys. Kattamiseen voi hyvin käyttää sen, mitä kaapista löytyy – värikkäät eripariset astiat, tabletit ja lasit sekä kynttilät ja omaan tyyliin sopivat muut somisteet tekevät jo täydellisen juhlan.


Kalliin ruokatarjoilunkaan takia pienellä budjetilla juhlivan ei kannata perua juhlasuunnitelmiaan. Edullinen koko kesäkauden herkku ovat alkupalana tarjottavat uudet perunat ja silli. Perunoiden ja sillin seuraksi voi valmistaa esimerkiksi tillikermaviilikastikkeen.


Parissa päivässä jääkaapissa sulavat pakasteravut ovat erinomainen pääruoka. Ne nautiskellaan tietysti paahtoleivän, voin, majoneesin, sitruunan ja tillin kera. Kaikille ravun saksien katkominen ja imeskely eivät ole mieluista hommaa. Tällöin rapuleivälleen voi hyvin kasata käyttövalmiita jokiravunpyrstöjä tai vaikka katkarapuja.


Jälkiruoaksi budjettitietoinen valmistaa kauraisia uuniomenia kotimaisista syysomenista. Omenat maistuvat entistäkin makeammilta, kun niiden päälle lorauttaa hieman siirappia ja vaniljakastiketta sekä koristelee komeuden kaurakeksirouheella.


Olut sopii ruokajuomaksi rapujen kanssa, ja monet suosivat sitä budjetista riippumatta. Miedosti humaloitu olut on maultaan riittävän mieto hienostuneille ravuille. Suomalaisten suosikkeja ovat vaaleat lager-oluet, mutta myös vehnäolut on hyvä valinta. Älä unohda snapsejakaan.

Edullinen rapumenu:

Uusia perunoita, silliä
Ravut, paahtoleipää, sitruunaa, tilliä, majoneesia
Uuniomenat siirapilla ja vaniljakastikkeella
Olutta, snapseja, vettä ja kivennäisvettä