Perinteisiin rapujuhliin panostetaan ruoassa ja kattauksessa.

Alkuruoaksi tarjotaan perinteistä ruotsalaista juustopiirasta. Sen valmistuksessa on käytetty Ruotsin hovin suosikkia, Västerbåtten-juustoa. Tähän piiraaseen tulee himo, joten sitä syödessä kannattaa jättää tilaa myös juhlan pääannille, eli ravuille.


Perinteisissä rapujuhlissa ravut nautitaan sellaisenaan sitruunan kanssa, tai ne kootaan voidellulle vehnäpaahtoleivälle ja silataan tillillä sekä sitruunamajoneesilla.


Perinteiden mukaan juhlittujen rapujuhlien jälkiruokaan kuuluvat usein marjat. Vaahdotetun kuohukerman, mascarpone-juuston ja kaurakeksirouheen kanssa tarjotut vadelmat ja mustikat toimivat kevyenä jälkiruokana juustopiiraan ja rapujen jälkeen.


Juomaksi tarjotaan valkoviiniä ja snapseja. Erityisen hyvin rapujen kanssa sopivat hapokkaat ja aromikkaat valkoviinit, rypäleistä esimerkiksi Riesling ja Sauvignon Blanc. Rapujen syömistä siivittävät tietysti rapukuosiset lautasliinat, ruokalaput ja juhlahatut.


Perinteinen rapumenu:

Västerbotten-juustopiirakka
Ravut, paahtoleipää, sitruunaa, tilliä, majoneesia
Marja-mascarpone-kaurakeksijälkiruoka
Valkoviiniä, snapseja, vettä ja kivennäisvettä