Jos kerran juhlii, miksei juhlisi kunnolla? Monille vuotuiset rapujuhlat ovat yksi tärkeistä vuotuisista juhlapäivistä, jolloin pitopöytä ja koti somistetaan viimeisen päälle eikä tarjoiluissakaan kitsastella.

Luksusjuhlien alkuruokana toimii kauden sienistä valmistettu ja sherryllä maustettu kermainen keitto.


Ja kuka muka sanoi, että rapujen kanssa pitäisi aina syödä paahtoleipää? Moderni rapujuhlija säästää paahtoleivän herkullista jälkiruokaa varten. Rapujen seuraksi leivotaan leipä itse, sillä mikäpä ei maistuisi hyvältä tuoreen leivän kera.


Suomalaiset marjat ovat luksusruokaa jo itsessään, siispä niitä syödään luksusjuhlien jälkiruokana. Voissa paistetut paahtoleipäviipaleet kuorrutetaan brie-juustosiivuilla, jonka annetaan sulaa hetki uunissa. Koko komeus koristellaan kauden marjoilla ja balsamicosiirapilla.


Luksusjuhlija juo snapsien ohessa samppanjaa tai kuohuviiniä. Rapujen hentoon makuun sopivat aromikkaat, kuivat ja hedelmäiset kuohuvat.

Luksusmenu:

Sherry-sienikeitto
Ravut, tuoretta itse leivottua leipää, voita, tilliä, majoneesia
Kirjolohenmätiä
Marjaisat rikkaat ritarit
Samppanjaa tai kuohuviiniä, snapseja, vettä ja kivennäisvettä