Ainekset
(4 annosta)
Valkosipulileipäkolmiot
6 viipaletta |
Fazer Paahto Täysjyvä, Kaura tai Vehnä |
3 rkl |
voita |
2-3 kpl |
valkosipulinkynttä |
Salaatti
100 g |
tuoreita pinaatinlehtiä |
100 g |
retiisiä |
100 g |
sokeriherneitä tai pitkiä vihreitä pakastepapuja |
puolikas |
tuorekurkku |
Marinoidut jokiravut
170 g |
Apetit Maritim Jokiravunpyrstöjä |
½ |
sitruuna lohkoina |
3 rkl |
öljyä |
1 rkl |
hunajaa |
2 rkl |
tuoretta tai 2 tl kuivattua kirveliä |
Tee näin
Valmista ensin marinadi. Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita sitruunaviipaleet, öljy, hunaja ja yrtit kulhossa. Painele sitruunalohkoja puunuijalla niin, että niistä irtoaa mehua. Sekoita joukkoon jokiravunpyrstöt. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Leikkaa Fazer Paahto -leivät kolmioksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sulata voi pannulla. Lisää valkosipulit ja leipäkolmiot. Paista muutama minuutti, kunnes leivät ovat rapeat ja kullanruskeat.
Huuhtele ja valuta pinaatinlehdet lävikössä. Pese ja viipaloi retiisit. Levitä salaattivadille pinaatinlehdet, sokeriherneet, retiisit ja kurkkuviipaleet. Nostele päälle marinoituja jokiravunpyrstöjä. Aseta salaattivadin reunoille valkosipulileipäkolmioita. Pirskottele salaatille marinadilientä.