
Ainekset
(12-14 annosta)
Fazer Paahto Vehnä -viipaleita |
Hyytelö
4 kpl | liivatelehteä |
150 g | mätiä |
400 g | katkarapuja |
1 ruukku | sitruunamelissaa tai minttua |
1 kpl | pienen sitruunan mehu |
300 g | tuorejuustoa, esim. ruohosipulilla maustettua |
200 g | ranskankermaa |
1 dl | purjokuutioita |
1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Koristeluun
50 g | mätiä |
100 g | katkarapuja |
rosepippureita | |
1/2 | ruukkua sitruunamelissaa tai minttua |
Tee näin
Paahda leipäviipaleet kullanruskeiksi leivänpaahtimessa. Leikkaa kuoret pois ja leikkaa paahtuneet leipäviipaleet noin kahden sentin levyisiksi tikuiksi.
Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Anna mädin ja katkarapujen sulaa, valuta sulamisneste katkaravuista. Silppua yrtti.
Vuoraa pitkänomainen, noin 1,5 litran vuoka kelmulla. Asettele paahtoleipätikkuja pohjalle. Valuta liivatelehdet ja sulata ne kuumennettuun, sitruunasta puristettuun mehuun. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mäti, katkaravut, purjokuutiot, pippuri sekä yrttisilppu. Sekoita hyvin. Lisää jäähtynyt sitruuna–liivateseos joukkoon viimeiseksi hyvin sekoittaen. Kaada puolet hyytelöseoksesta vuokaan, pane leipätikkuja väliin ja kaada loppu seos vuokaan. Paina leipätikkuja vielä myös hyytelön pinnalle.
Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Avaa kelmu ja kumoa hyytelö tarjoiluvadille. Poista kelmu ja koristele hyytelön pinta katkaravuilla, mädillä ja rosepippureilla. Viimeistele tarjoiluvati tuoreilla yrtinlehdillä.