
Ainekset
(4 annosta (alkuruoka))
200 g | puhdistettuja kauden sieniä, esimerkiksi kantarelli, musta torvisieni, suppilovahvero, tai herkkutatti |
50 g | voita |
100 g | kuorittua sipulia isoina paloina |
100 g | kuorittua juuriselleriä isoina paloina |
50 g | kuorittua palsternakkaa isoina paloina |
5 dl | kanalientä |
1 dl | kuivaa sherryä |
1 rkl | hienoa merisuolaa |
1 tl | jauhettua mustapippuria |
2 dl | kuohukermaa |
Tee näin
Ota neljännes sienistä sivuun, paloittele ne pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla keiton koristeeksi.
Paista loppuja sieniä kattilassa matalalla lämmöllä, kunnes neste irtoaa sienistä. Haihduta neste noin puoleen ja lisää juurekset sekä sipuli. Paista kunnes sipuli alkaa olla läpikuultava.
Lisää sherry, kanaliemi ja mausteet. Keitä keittoa noin 15 minuuttia hiljaisella tulella ja soseuta sen jälkeen sauva- tai tehosekoittimella. Lisää keittoon kerma ja kiehauta.
Tarkista suola, lisää paistetut sienikuutiot ja laita keitto tarjolle.
Voit lisätä keittoon kanalientä, tai maitoa, jos se on liian paksua. Kerman voi myös vaahdottaa kevyesti ennen keittoon lisäämistä, jolloin rakenteesta saa entistä kuohkeamman.