
Ainekset
1 viipale | vaaleaa leipää |
700 g | kypsiä tomaatteja |
½ | kurkku |
1 | punainen paprika |
1 | punainen keskivahva chilipalko |
1 | punasipuli |
2-3 | valkosipulinkynttä |
1 rkl | oliiviöljyä |
1 rkl | sherryviinietikkaa |
½ l | laadukasta tomaattimehua |
½ | sitruunan mehu |
ripaus | suolaa |
1 rkl | hunajaa |
rouhittua mustapippuria |
Tarjoiluun
punasipulikuutioita | |
avokadokuutioita |
Tee näin
Pese tomaatit, halkaise ja poista kannat. Pese ja kuori kurkku ohuelti. Halkaise ja poista paprikasta ja chilistä siemenet. Kuori sipuli. Paloittele kasvikset isohkoiksi paloiksi.
Hienonna kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi.
Lisää tarvittaessa kylmää vettä tai tomaattimehua, että keitosta tulee juokseva. Valmista keitto muutamassa erässä, jos sekoittimeen ei mahdu kaikki kerralla. Maistele ja lisäile hunajaa, suolaa ja sherryä oman maun mukaan.
Jäähdytä jääkylmäksi ennen tarjoilua.