Aistikkaan ystävänpäiväillallisen voi loihtia täysin kotoa löytyvistä elementeistä, tarvitset vain hieman luovaa rohkeutta hyödyntää esineitä tavanomaisesta poikkeavalla tavalla.

Kaunis ja ajatuksella tehty kattaus kruunaa mehukkaat uunivoileivät gourmet-tasoiseksi elämykseksi ja saa rakkaudella tarjotun noutoruoankin kipuamaan romantiikka-asteikolla hellelukemiin.

Ideoi kattaus tärkeästä ajatuksesta

Ystävänpäivän illallisteeman voi rakentaa muiston tai toiveen pohjalta, luoda tunnelman hetkestä, johon haluaisi rakkaansa kanssa kääriytyä. Teemana voi toimia vaikkapa hääpäivä, kesämökin rauha tai tuleva yhteinen matka.

Kattaus kootaan teemaan liittyvän esineen, kuten matkamuiston, valokuvan tai vaikkapa kesäsaunalta miedosti tuoksuvan tervasaippuan, ympärille ja täydennetään muilla tunnelmaan sopivilla elementeillä.

Uskalla leikitellä kattauksella

Kattauksen kaikkia vaiheita voi lähestyä uteliaasti leikitellen. Pöytäliinan ei tarvitse olla varsinainen pöytäliina, vaan teemaa tukevasti esimerkiksi huiveja, vanhoja verhoja tai ohuita pellavapyyhkeitä asettelemalla voi rakentaa mitä kiehtovampia kokonaisuuksia.

Tunnelma luodaan persoonallisilla ratkaisuilla ja tavanomaisesta poikkeavilla yhdistelmillä.

Kaunis jälkiruokamalja voi toimia juomalasina, ja lautasia voi pinota päällekkäin pelkän visuaalisen ilon maksimoimiseksi. Kukkienkaan ei tarvitse pysyä maljakossa tai kynttilöiden sievässä rivissä. Juuri yllätyksellisyys ja symmetrian rikkominen tekevät kattauksesta houkuttelevan ja yhteisestä hetkestä mieleenpainuvan.

Seura on tärkeintä

Tunteella katettu illallinen voi olla kuinka persoonallinen tai rönsyilevä tahansa, kunhan se ei vie liikaa huomiota illan todellisilta tähdiltä, toisiaan vastapäätä tuikkivilta silmäpareilta. Kattaus vihjailee ja korostaa sitä tunnelmaa, jonka rakkaan läsnäolo sekä illan toinen pääosan esittäjä, hyvä ruoka, tekevät täydelliseksi.

Koko illallismenun voi rakentaa teeman mukaisesti tai tarjota esimerkiksi vain siihen sopiva alkuruoka tai juoma. Hämärä valaistus, rauhallinen taustamusiikki, suloinen viivähdys hetkessä. Ainoa keino, jolla tunnelmaa voi tästä enää parantaa, on sujauttaa vaivihkaa vastapäiselle lautaselle oikea rakkauskirje.