Ainekset

noin 20 kpl

4 dl kermaviiliä
25 g (puoli pakettia) hiivaa
2 dl tattarijauhoa
3/4 dl vehnäjauhoa
1 tl sokeria
1,5 dl maitoa
1 rkl voita
1 tl suolaa
1 muna
  voita paistamiseen

Tee näin

Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, jauhot ja sokeri. Anna olla huoneenlämmössä 8-10 tuntia tai yön yli. 

Erottele munasta keltuainen ja valkuainen. Lisää taikinaan kuuma maito, sulatettu voi, suola ja keltuainen. Sekoita lopuksi joukkoon kovaksi vaahdoksi vatkattu valkuainen. Lämmitä muffinivuokaa uunissa hetken, laita vuokaan sulatettua voita ja kaada taikinaa päälle. Paista 200 °C noin 10 minuuttia.

Harry Holm
Harry Holm
Keittiömestari