
Ainekset
10 kpl Fazer Vuoksen riisipiirakoita
Marinoitu punasipuli:
1kpl | Pieni punasipuli |
3rkl | Etikka |
3rkl | Sokeri |
3rkl | Vesi |
Hernepyree:
2dl | Pakaste herneitä |
1kpl | Valkosipulin kynsi |
3kpl | Tuoreen mintun oksan lehtiä |
20g | Voi |
1tl | Suolaa |
Tee näin
Sekoita etikka, sokeri ja vesi yhteen. Kiehauta liemi. Aseta punasipuliviipaleet rasiaan ja kaada kuuma liemi sipuleiden päälle. Sulje rasia kannella ja anna marinoitua kylmässä yön yli. Marinoinnin jälkeen valuta ylimääräinen neste pois.
Kiehauta herneitä ja valkosipulin kynsi vedessä parin minuutin ajan. Siivilöi vesi pois. Kaada herneet ja valkosipuli lämpimänä blenderiin. Lisää blenderiin herneiden kanssa mintun lehdet ja voi. Aja seos tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla oman maun mukaan. Anna pyreen maustua jääkaapissa noin 2h. Levitä hernepyrettä vuoksen piirakoiden päälle lusikalla. Koristele marinoidulla punasipulilla ja tuoreen mintun lehdillä.