Ainekset

10 kpl Fazer Vuoksen riisipiirakoita

Marinoitu punasipuli:

1kpl Pieni punasipuli
3rkl Etikka
3rkl Sokeri
3rkl Vesi

Hernepyree:

2dl Pakaste herneitä
1kpl Valkosipulin kynsi
3kpl Tuoreen mintun oksan lehtiä
20g Voi
1tl Suolaa

Tee näin

Sekoita etikka, sokeri ja vesi yhteen. Kiehauta liemi. Aseta punasipuliviipaleet rasiaan ja kaada kuuma liemi sipuleiden päälle. Sulje rasia kannella ja anna marinoitua kylmässä yön yli. Marinoinnin jälkeen valuta ylimääräinen neste pois.

Kiehauta herneitä ja valkosipulin kynsi vedessä parin minuutin ajan. Siivilöi vesi pois. Kaada herneet ja valkosipuli lämpimänä blenderiin. Lisää blenderiin herneiden kanssa mintun lehdet ja voi. Aja seos tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla oman maun mukaan. Anna pyreen maustua jääkaapissa noin 2h. Levitä hernepyrettä vuoksen piirakoiden päälle lusikalla. Koristele marinoidulla punasipulilla ja tuoreen mintun lehdillä.

Piia Raunio
Piia Raunio
Tuotekehittäjä ja kondiittorimestari