Ainekset

10 kappaletta

Lisäksi:

  • 1 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • ½ dl öljyä
  • 2 rkl siirappia
  • 8 dl gluteenitonta jauhoseosta tai tarpeen mukaan
  • 2 dl juustoraastetta

Tee näin

  1. Kiehauta vesi tai maito ja lisää Fazer Gluteeniton Sadonkorjuupuuro -hiutaleet. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin viisi minuuttia. Jäähdytä hetki.
  2. Lisää puuron joukkoon vesi ja murennettu hiiva, sekä suola, siirappi ja gluteenittomat jauhot ja juustoraaste. Vaivaa tasaiseksi. Mikäli taikina tuntuu löysältä, lisää hieman gluteenittomia jauhoja.
  3. Pyöritä sämpylöiksi ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
  4. Kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia. Gluteenittomat sämpylät eivät ruskistu kuten vehnäjauhoja sisältävät.
  5. Laita pakastimeen, mikäli et käytä sämpylöitä saman päivän aikana.

 

Lisää herkullisia ohjeita: Hellapoliisi.fi