Ainekset

1 kpl Fazer Leipurit Hapanjuuribagel
4 rkl artisokkatahnaa
1 dl paahdettua kukka- ja parsakaalisekoitusta
1 rkl hienonnettua kevätsipulia tai muita yrttejä maun mukaan

Tee näin

  1. Valmista artisokkatahna ja paahda kaalit.
  2. Hienonna kevätsipulit tai haluamasi yrtit.
  3. Halkaise bagel ja voitele bagelien leikkauspinnat artisokkatahnalla.
  4. Levitä jäähtyneet kaalit bagel-pohjien päälle ja ripottele hienonnettu sipuli tai yrtti kaalien päälle.
  5. Laita lopuksi voideltu kansi täytteiden päälle.

 

 

Artisokkatahna

1 prk (300g) artisokkaa
0,5 tl suolaa
  1. Valuta artisokat öljystä.
  2. Soseuta artisokat tahnaksi sauvasekoittimella/tehosekoittimella.
  3. Lisää tahnan joukkoon suola. Tahna säilyy 3-5 päivään jääkaapissa.

 

 

Paahdetut kukka- ja parsakaalit

0,5 kpl kukkakaalia
0,5 kpl parsakaalia
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl seesamiöljyä
1 tl suolaa
  1. Lämmitä uuni 250 °C.
  2. Viipaloi kaaleista ohuita viipaleita (n. 5 mm) terävällä veitsellä tai vihannesleikkurilla. Leikkaa viipaleet suoraan uunipellille, jonka päällä on leivinpaperi.
  3. Lisää kaalien joukkoon öljyt ja suola ja leivitä kaalit tasaiseksi kerrokseksi pellille.
  4. Kun uuni on saavuttanut lämpötilan, paahda kaaleja uunissa 6-8 minuuttia. Jäähdytä kaalit vähintään huoneenlämpöiseksi ennen käyttöä.