Ainekset

1 viipale Leipurimestarin Kaurapellavaleipää
½ dl kaalisalaattia
2 viipaletta (noin 20 g) palvikalkkunaa
1 oksa lehtipersiljaa koristeeksi
   

Kaalisalaatti

 
¾ - 1 dl valmista viinietikassa marinoitua kaalisalaattia
tai  
 2 dl ohueksi viipaloitua kaalia ja porkkanaa + 1 rkl viinietikkakastiketta
1 rkl majoneesia
  suolaa ja hunajaa tarvittaessa

Tee näin

Valmista kaalisalaatti joko raa’asta kaalista tai valmiiksi marinoidusta kaalisalaatista.

  1. Marinoi ensin kaali- ja porkkanaviipaleita viinietikkakastikkeessa noin tunti.
  2. Mehusta kaali puristelemalla se käsin tiiviiksi ja sekoita kastike sen joukkoon. Näin nopeutat marinointia.
  3. Marinoinnin jälkeen purista kaalista mahdollisimman paljon nestettä lävikössä ja sekoita joukkoon majoneesi.
  4. Tarkista maku. Lisää suolaa ja hunajaa tarvittaessa.

Vaihtoehtoisesti käytä valmista kaalisalaattia:

  1. valuta mahdollisimman paljon nestettä kaalista lävikössä ja sekoita joukkoon majoneesi.
  2. Tarkista maku. Lisää suolaa ja hunajaa tarvittaessa.