
Ainekset
1 viipale | Leipurimestarin Kaurapellavaleipää |
½ dl | kaalisalaattia |
2 viipaletta (noin 20 g) | palvikalkkunaa |
1 oksa | lehtipersiljaa koristeeksi |
Kaalisalaatti |
|
¾ - 1 dl | valmista viinietikassa marinoitua kaalisalaattia |
tai | |
2 dl | ohueksi viipaloitua kaalia ja porkkanaa + 1 rkl viinietikkakastiketta |
1 rkl | majoneesia |
suolaa ja hunajaa tarvittaessa |
Tee näin
Valmista kaalisalaatti joko raa’asta kaalista tai valmiiksi marinoidusta kaalisalaatista.
- Marinoi ensin kaali- ja porkkanaviipaleita viinietikkakastikkeessa noin tunti.
- Mehusta kaali puristelemalla se käsin tiiviiksi ja sekoita kastike sen joukkoon. Näin nopeutat marinointia.
- Marinoinnin jälkeen purista kaalista mahdollisimman paljon nestettä lävikössä ja sekoita joukkoon majoneesi.
- Tarkista maku. Lisää suolaa ja hunajaa tarvittaessa.
Vaihtoehtoisesti käytä valmista kaalisalaattia:
- valuta mahdollisimman paljon nestettä kaalista lävikössä ja sekoita joukkoon majoneesi.
- Tarkista maku. Lisää suolaa ja hunajaa tarvittaessa.