Ainekset

16 kpl

  • 3 ½ dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 pkt (600 g) Fazer Ruis & mallas sämpyläjauhosekoitusta

täyte 1:

  • 1 prk ranskankermaa
  • 2 tl (luomu) sitruunan kuorta raastettuna
  • 150 graavi- tai kylmäsavulohta
  • 100 g caviart merilevävalmistetta tai mätiä
  • tilliä ja / tai ruohosipulia

täyte 2:

  • 200 g pakasteherneitä sulatettuna
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ¼ tl suolaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • (versoja)

Tee näin

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa taikinaa noin 10 min joko käsin tai yleiskoneella. Anna taikinan levätä liinalla peitettynä kulhossa 15 min.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi vedellä kostutetuin käsin. Anna kohota liinan alla noin 45 min.
  3. Paista peltileipää 200 asteessa noin 20-25 min. Anna jäähtyä liinan alla puolisen tuntia.
  4. Valmista täytteet. Mausta ranskakerma sitruunakuoriraasteella. Mittaa herneet, tuorejuusto, suola ja sitruunamehu tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi. Leikkaa lohi sopiviksi suupaloiksi.
  5. Leikkaa leipä annospaloiksi ja levitä paloille täytteitä. Viimeistele versoilla ja yrteillä. Tarjoa heti.