Ainekset

20 kpl

  • 3 ½ dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 pkt (600 g) Fazer Ruis & mallas sämpyläjauhosekoitusta

täyte:

  • 1 pieni punasipulia
  • 1 pss / 180 g pakastekatkarapuja sulatettuina
  • 1 dl majoneesia
  • 2 tl kokojyväsinappia

Tee näin

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa taikinaa noin 10 min joko käsin tai yleiskoneella. Anna taikinan levät kulhossa liinalla peitettynä 15 min.
  2. Muotoile taikinasta jauhotetuin käsin 20 pyöreää sämpylää. Anna sämpylöiden kohota liinan alla noin 45 min. Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 15 min.
  3. Hienonna punasipuli. Valuta sulatetut katkaravut huolellisesti siivilässä. Yhdistä kaikki täytteen aineet.
  4. Halkaise jäähtyneet sämpylät ja lusikoi katkaraputäytettä väliin. Tarjoa heti.

Vinkki:

Sämpylöiden suolaisen ja makean välimaastossa keikkuvaksi täytteeksi sopii myös reilu viipale briejuustoa Fazer Alku Vadelmahillon kanssa!