Ainekset
20 kpl
- 3 ½ dl vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 1 pkt (600 g) Fazer Ruis & mallas sämpyläjauhosekoitusta
täyte:
- 1 pieni punasipulia
- 1 pss / 180 g pakastekatkarapuja sulatettuina
- 1 dl majoneesia
- 2 tl kokojyväsinappia
Tee näin
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa taikinaa noin 10 min joko käsin tai yleiskoneella. Anna taikinan levät kulhossa liinalla peitettynä 15 min.
- Muotoile taikinasta jauhotetuin käsin 20 pyöreää sämpylää. Anna sämpylöiden kohota liinan alla noin 45 min. Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 15 min.
- Hienonna punasipuli. Valuta sulatetut katkaravut huolellisesti siivilässä. Yhdistä kaikki täytteen aineet.
- Halkaise jäähtyneet sämpylät ja lusikoi katkaraputäytettä väliin. Tarjoa heti.
Vinkki:
Sämpylöiden suolaisen ja makean välimaastossa keikkuvaksi täytteeksi sopii myös reilu viipale briejuustoa Fazer Alku Vadelmahillon kanssa!