Ainekset

1 kpl Fazer Gluteeniton Lehtitaikinaa per täytevaihtoehto

Tuorejuustokreemi

200 g maustamatonta tuorejuustoa per täytevaihtoehto
1 kanamuna per täytevaihtoehto
½ tl suolaa per täytevaihtoehto

Kasvispiirakka

200 g kesäkurpitsaa ja/tai myskikurpitsaa
1 rkl ruoanlaittoöljyä
  suolaa
1 dl revittyä salaattia maun mukaan
  yrttejä ja kurpitsansiemeniä maun mukaan

Kinkkupiirakka

100 g palvikinkkua
½ punasipuli
1 dl juustoraastetta
  yrttejä maun mukaan
n. 50 g serrano-kinkkua tai paahdettua pekonia
  suolakurkkuviipaleita maun mukaan

Savukalapiirakka

150 g savukalaa, esim. lämminsavulohta
1 keitetty kanamuna
1 dl revittyä salaattia maun mukaan
  tilliä maun mukaan

 

Tee näin

  1. Sulata Fazer Gluteeniton Lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan (huoneenlämmössä noin tunti tai jääkaapissa yön yli).

  2. Pyöritä taikina varovasti auki (taikina repeää helposti, jos se on vielä kylmä). Siirrä taikina leivinpaperilla pohjustetulle uunipellille.

  3. Valmista tuorejuustokreemi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen vatkaimella tai sauvasekoittimella. Valmista kreemiä yksi annos per täytevaihtoehto (jos valmistat kaikkia kolmea piirakkaa, valmista tuorejuustokreemiä kolme annosta).

  4. Valmista piirakat seuraavasti:

    Kasvispiirakka: Viipaloi kurpitsat ohuiksi, noin kolmen millin paksuisiksi viipaleiksi. Pyörittele viipaleet öljyssä ja suolassa, ja levitä ne tasaiseksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes ovat kypsyneet ja saaneet vähän väriä.
    Levitä tuorejuustokreemi lehtitaikinan päälle ja paista pohjaa
     170-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Kurkista, että pohja on saanut väriä eli taikina on kypsynyt, ja anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Levitä vähän jäähtyneen piirakan päälle paahdetut kurpitsat, revitty salaatti, yrtit ja siemenet.


    Kinkkupiirakka: viipaloi punasipuli ja leikkaa tai revi palvikinkku pienempiin paloihin. Levitä kreemi taikinan pinnalle ja ripottele punasipuli, palvikinkku ja juustoraaste kreemin päälle. Paista piirakkaa 170-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Kurkista, että pohja on saanut väriä, eli taikina on kypsynyt, anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja koristele piirakka vielä serrano-kinkulla/paahdetulla pekonilla, suolakurkkuviipaleilla ja yrteillä.


    Savukalapiirakka: Keitä kananmuna, jäädytä ja kuori se ja leikkaa se munaleikkurilla karkeaksi rouheeksi. Nypi tillinlehdet varsista ja revi salaatteja.
    Levitä tuorejuustokreemi lehtitaikinan päälle ja paista pohjaa 170-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Kurkista, että pohja on saanut väriä eli taikina on kypsynyt, ja anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Koristele piirakka murustelemalla savukala hieman jäähtyneen piirakan päälle, ripottele kananmuna, salaatit ja tilli edellisten päälle. 

  5. Leikkaa sopivan kokoisiksi annoksiksi tai suupaloiksi ja nauti!

 

Fazer_Gluteeniton_Lehtitaikina3_1080x1350px.png

Kasvispiirakka.

 

Fazer_Gluteeniton_Lehtitaikina1_1080x1350px.png

Kinkkupiirakka.

 

Fazer_Gluteeniton_Lehtitaikina2_1080x1350px.png

Savukalapiirakka.