Ainekset

POHJA:

TÄYTE:

  • 100 g maissia
  • 200 g tomaattia
  • 6-8 valkosipulin kynttä
  • 4 rkl vegaanista voita

TOFUTAHNA:

  • 100 g pehmeää tofua
  • 50 g maissia
  • 0,5 dl maustettua vegaanista ruokakermaa (esim. Fazer Aito Kauraruoka Paahdettu sipuli)
  • 1 tl agavesiirappia / sokeria
  • 1 tl maissijauhoa
  • suolaa
  • mustapippuria

TARJOILUUN:

  • Tuoreita yrttejä, esim. rakuunaa, basilikaa tai kirveliä
  • Ekstra neitsyt oliiviöljyä

Tee näin

Taikina:

Kuutioi vegaaninen voi ja nypi se jauhoihin niin, että saat aikaan karkeaa murua. Lisää mukaan 1 rkl seesaminsiemeniä ja valuta sekaan kaurakerma. Sekoita taikina esim. haarukalla tasaiseksi ja lisää vielä sen verran jäävettä, että saat taikinasta muotoiltua aavistuksen tahmean ja kiinteän pallon. Älä vaivaa taikinaa! Laita taikina peitettynä jääkaappiin vetäytymään vähintään tunniksi tai yön yli.

Täytteet:

Viipaloi valkosipulin kynnet ohuelti ja paista ne kullanruskeaksi voissa. Ota pois pannulta. Leikkaa tomaatit noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Jos käytät kirsikkatomaatteja, puolita ne. Jos käytät pakastemaissia sulata se, jos säilykettä, valuta se.

Soseuta pehmeä tofu, 50 g maissia, kaurakerma, maissijauho, agavesiirappi tai sokeri, sekä puolet paistetusta valkosipulista. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.

Viimeistely:

Laita uuni lämpenemään 200°C lämpötilaan. Ripottele leivinpaperille 1-2 rkl seesaminsiemeniä ja nosta jääkaappikylmä taikina siementen päälle. Peitä taikina kelmulla tai leivinpaperilla ja kauli halkaisijaltaan n. 30 cm kiekoksi.

Ripottele taikinalle hieman pizzajauhoseosta ja lisää päälle tofutahna, maissi sekä tomaatit. Jätä reunasta n. 4 cm täyttämättä. Taita taikinan reunat täytteiden yli leivinpaperin avulla, nipistellen varovasti mahdolliset repeämät umpeen. Voitele reunat halutessasi maustamattomalla soijamaidolla.

Paista tomaattigalettea uunin keskitasolla 40-45 min, tai kunnes se on reunoiltaan kullanruskea ja tomaattiviipaleet ovat saaneet hieman väriä. Anna galeten vetäytyä puolisen tuntia ennen tarjoilua ja tarjoile se hieman jäähtyneenä loppujen valkosipuliviipaleiden, oliiviöljylorauksen sekä tuoreiden yrttien kera!

 

Lisää herkullisia ohjeita: @vaimomatskuu