Ainekset

1 kpl Fazer Gluteeniton Kauraleipä
n. 100 g vegaanista fetajuustoa
n. 100 g (tillillä maustettua) tofua
  tuoretta minttua
  kourallinen vihreitä versoja tai ituja

Edamametahna

n. 150 g edamamepapuja
1 limen mehu
1 salottisipuli tai pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rk oliiviöljyä
  suolaa maun mukaan

Tuorejuustotahna

n. 100 g maustamatonta soija-/kauratuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
  pieni kourallinen silputtua tuoretta tilliä

Marinoidut kurkut

1 kurkku
3 rkl sokeria
2 rkl (omenaviini)etikkaa
3 rkl vettä

Tee näin

  1. Valmista edamametahna: sekoita sauvasekoittimella ainekset karkeaksi tahnaksi.
  2. Valmista tuorejuustotahna sekoittamalla lusikalla ainekset sekaisin.
  3. Siivuta kurkku juustohöylällä pitkiksi siivuiksi. Sekoita kurkkusiivut marinointiainesten kanssa ja jätä ainakin puoleksi tunniksi maustumaan.
  4. Halkaise kauravarrasleipä puoliksi. Paahda puolikkaita öljytyllä kuumalla pannulla kunnes ne vähän paahtuvat.
  5. Levitä kummallekin puolikkaalle kerros tuorejuustotahnaa ja sen päälle kerros edamametahnaa.
  6. Siivuta tofu ja fetajuusto. Levitä kerros fetasiivuja alemmalle puolikkaalle ja sen päälle kerros tofusiivuja. Lisää tofukerroksen päälle kurkkusiivut. Kurkkujen päälle versoja tai ituja ja tuoretta minttua.
  7. Nosta ylempi puolikas varrasleivästä päälle. Nauti!

Lisää herkullisia ohjeita: Viimeistä murua myöten