Teksti: Tanja Hakala, Kuvat: Johanna Lehtinen

En baby shower är ett trevligt sätt att fira en blivande mamma. Som festtema väljs naturligtvis mjuka vackra färger och utsökta små godsaker. En godisbuffé uppdukad i en godisvagn fulländar festen – jo, även vuxna får frossa i godsaker ibland!

En godisbar är allas dröm, och särskilt på en baby shower passar en buffé utmärkt. Om du inte vet om den blivande mamman väntar en flicka eller en pojke kan du välja godis i neutrala färger. På denna fest fick färgerna flöda fritt.

Godisbuffén bestod av Geisha, Avec-pastiller, Geisha-chokladkakor, Muminmammans marmelad, Mumin-stycksaker, Mumin-godisklubbor och Mumin-godisaskar. Utöver tårta serverades dessutom härliga Geisha-chokladkex.

Servera gärna delikatesserna i glaskärl av olika storlekar för att göra buffén extra lyxig. Hemgjorda etiketter på skålarna gör att buffén ser riktigt proffsig ut. Ge ytterligare utrymme för glada färger med hjälp av textiler och dekorationer.

Det räcker med ett mindre godisurval på festen, du kan reservera cirka 150 g per person. Du behöver alltså inte ha så många olika sorter. Duka med skålar eller små påsar som gästerna kan plocka godis i från buffén. Påsar är praktiska genom att gästerna kan ta dem med sig hem, tanken med en baby shower är ju att man riktigt får frossa i godsaker.

Personliga chokladkakor ger en mer personlig touch.

Geisha-chokladkakorna har fått söta dekorationer. Klipp en bit scrappapper, limma det runt chokladkakan och bind runt med ett band. Skriv ut märken med texten Baby! och limma dem på omslaget. Använd papper och band i olika färger för att få en regnbåge av pastellfärger.

Festplanering & dekoration: Lumihopea
Dekoration: DecoraHouse