En Eurovisions fests äkta stämning skapas av skimrande dekorationer, tilltugg anpassat till tema samt nostalgiska eurovisions dräkter. Vid denna fest skall det inte satsas på anspråkslöshet – mer är alltid mer!

Överdosera med dekorationerna!

Regnbågar, enhörningar, flamingon, fjädrar, luftballonger och ländernas flaggor. En Eurovisions fest är en dröm i uppfyllelse för en ambitiös dekorerare då ”mindre är mer” konceptet är okänt i dessa sammanhang. Vid en eurovisionsfest är mer alltid mer!

SÅ GLÖM PRYDLIGHETEN – ALLTING GLÄNSANDE OCH SKIMRANDE ÄR EN LOVSÅNG FÖR EUROVISIONSRUSET.

Lyft fram lavalampan som gömts i skåpet på paradplats, häng upp discobollar i taket och avrunda hela härligheten med åtminstone ett kilo bländande bling-bling.

Klädseln för eurovisionsfesten kan i all enkelhet bestå av glitterskor, en imponerande boa och färggrannt smink. De som satsar stort på sin klädsel anländer helt klädda i glitter eller till och med i en autentisk ABBA-look.

Tilltugg väl lämpade för stjärnor

Eurovisionsfestens tilltugg skall kryddas med tävlingens stämning. Bland tävlingsländernas olika matkulturer kan man fritt plocka godbitar som passar till temat, så som svenska köttbullar, franska ostar, israeliska röror eller spanska tapas.

Till de sötsugna kan bjudas färggranna fruktkarameller och marmelad samt konfektyr i glänsande omslagspapper.

Serveringsbordets riktiga stjärnor är de tilltugg som inspirerats av eurovisions sånger, och dessa kan vara lika återhållsamma eller banbrytande som sina sångare.

Abba-beundrarens sillkaviarbröd är lika klassiska och omtyckta som Abba, gruppen som sammanfattar Eurovisionens stämning. Medan Viva la Diva –bröden med getost och vindruvssalsa pålägg är lika positivt oförglömliga som Dana International.

Det verkliga överraskningsmomentet på serveringsbordet är Twelve points hallelujah! Reissumies-bröd med en färskost röra på kallrökt ren, gräslök och Tyrkisk Peber Crush samt några lingon som kronan på verket.

Till dessa skulle Eurovisionspubliken ge fulla poäng!