
Ingredienser
Tårtbotten
4 st | ägg |
1,5 dl | socker |
1 dl | vetemjöl |
0,5 dl | potatismjöl |
0,5 dl | kakaopulver |
1 tsk | bakpulver |
Fyllning
1 dl | jordgubbsylt |
2 dl | grädde |
1 dl | crème fraîche eller kvark |
200 g | naturell färskost |
1 dl | vanligt eller jordgubbs florsocker |
50 g | Marianne Crush |
På ytan
1 pkt | Carneval-kex |
Gör så här
- Vispa ihop ägg och socker tills det blir pösigt.
- Blanda ihop de torra ingredienserna. Veva sedan ner i socker och ägg blandningen.
- Bred ut smeten på en ungsplåt med bakplåtspapper. Grädda i en 225 grader varm ugn i ca 6 minuter tills ytan fått en fin brun färg.
- Stjälp över rulltårtsbottnet på ett sockrat bakplåtspapper och kyl ner.
- Vispa grädden och blanda sedan i crème fraîche, färskost och florsocker. Dela blandningen i två, och blanda ner Marianne Crush i den ena halvan.
- Sprid först ut jordgubbssylten på kakbottnet och sedan choklad-grädd blandningen. Använd bakplåtspappret som hjälp för att rulla kakbottnet till en rulle.
- Lyft rulltårtan på ett serveringsfat och sprid ut resten av gräddblandningen ovanpå. Placera rikligt med Carneval-kex på ytan.
- Servera direkt.