Ingredienser

(1 plåt)

Botten

173g Marianne fyllda kex
175g smör
3 st ägg
4 dl socker
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
0,5 dl Fazer Ögon -kakaopulver
2 dl mjölk

Glasyr

4,5 dl pudersocker
3 msk Fazer Ögon -kakaopulver
0,75 dl starkt kaffe
0,75 dl smält smör

Garnering

  Runda Marianne chokladdragéer
  Vit sockerglasyr

Gör så här

Krossa Marianne-kexen fina med en mixer eller blender. Smält smöret och låt kallna. Vispa ägg och socker till skum. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakaopulver och de finhackade kexen samman med mjölet. Blanda samman det kallnade smöret och ägg-sockerskummet, tillägg de torra ingredienserna och till sist mjölken. Blanda samman till en jämn smet.

Häll smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda i 180 grader ca 30 minuter. Låt kallna och tillred glasyren under tiden. Blanda pudersocker och kakaopulver i en skål. Tillägg kaffet och smöret och blanda tills glasyren är jämn. Bred ut glasyren på kakan. Sätt plåten i kylskåpet en stund, så att glasyren stelnar. Skär kakan i små munsbitar i form av rektangulära domino-brickor.  Garnera spelbrickorna med Marianne-chokladdragéer och vit glasyr.

TIPS:

Om du vet hur gamla födelsedagsgästerna är, kan du garnera deras åldrar i siffror på spelbrickorna. På den andra sidan av spelbrickan kan du sätta födelsedagsbarnets ålder. Då kan alla barnen hitta en egen Domino-mockabit som motsvarar deras ålder.