
Ingredienser
3 | ägg |
3 dl | socker |
4 dl | vetemjöl |
2 msk | Fazer Cacao-kakaopulver |
1 tsk | bakpulver |
1 tsk | vaniljsocker |
en nypa | salt |
120 g | smetana |
1 dl | smält smör eller margarin |
2 msk | röd flytande livsmedelsfärg |
1 msk | äppelvinäger |
Fyllning och frosting
400 g | naturell färskost |
100 g | osaltat smör |
3 dl | florsocker |
1 tsk | vaniljsocker |
75 g (en halv påse) | Fazer Marianne Crush |
Garnering
Röda Fazer Carnival-kex |
Gör så här
Klä botten av en springform med en diameter på 20 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker till tjockt skum. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Tillsätt smetana, smält smör, livsmedelsfärg och vinäger. Blanda till en jämn smet och häll den i formen.
Grädda tårtan i 180 grader i mitten av ugnen i 60 minuter eller tills det inte fastnar någon smet då du sticker en cocktailpinne i tårtan. Låt tårtan svalna lite och stjälp upp den på ett galler. Låt svalna helt innan du tillsätter fyllningen.
Tillred fyllningen och frostingen: vispa färskost och rumstempererat smör till en luftig massa. Smaksätt med socker och Marianne Crush. Skär tårtbotten i tre delar och bred ut fyllningen mellan bottnarna och ovanpå tårtan, eventuellt också lite runtom kanten. Garnera slutligen tårtan med röda Carneval-kexbitar.