Ingredienser
Botten:
1 påse |
(175 g) Fazer Kexsmulorcuit |
1 burk |
(125 g) frukt- eller bärpuré, t.ex. nypon eller äpple i barnmatsburk |
Fyllning:
3 dl |
vispgrädde |
1 dl |
glukossirap |
4 dl |
turkisk yoghurt |
1 tsk |
vaniljsocker |
Garnering:
|
Exempelvis färska bär, ätliga blommor eller myntablad |
Gör så här
Blanda kexsmulor och frukt- eller bärpuré och tryck ut blandningen på botten av en springform klädd med bakplåtspapper.
Vispa grädden. Tillsätt glukossirap, turkisk yoghurt och vaniljsocker. Blanda till en jämn smet och fördela smeten i formen med en sked. Täck formen med folie och låt tårtan stå i frysen i minst fyra timmar.
Garnera tårtan med färska bär och till exempel ätliga blommor eller myntablad.
Tips! Du kan tillaga tårtan i god tid före serveringen och låta den stå i frysen. Om tårtan är helt fryst, ta ut den i rumstemperatur så att den får mjukna lite cirka 15 minuter före servering.