
Ingredienser
(för 8–10 portioner)
Botten
175g | kexsmulor |
50g | saltade cashewnötter |
75g | smör |
Fyllning
200g | Fazer Hushållschoklad |
2 dl | vispgrädde |
400g | naturell färskost |
1 dl | florsocker |
Garnering
Olika godissorter, t.ex. Avec, Pätkis Mini Bites eller Suffeli Bites | |
(+ smält Hushållschoklad) |
Gör så här
Klä botten av en liten springform (Ø 18–20 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret och hacka nötterna grovt med en kniv. Blanda kexsmulor, hackade nötter och smält smör.
Tryck ut blandningen på botten av formen. Vispa grädden löst.
Smält chokladen i bitar i mikro eller över vattenbad. Sikta florsockret och blanda ned det i färskosten. Blanda ned vispad grädde och smält choklad.
Häll chokladfyllningen på tårtbotten i formen. Låt stelna i kylskåp i 4–6 timmar.
Lösgör tårtan från formen och lägg upp den på ett serveringsfat. Garnera tårtan med ditt favoritgodis. Ringla slutligen över smält choklad i ränder.