
Ingredienser
(ca 12 st.)
100 g | smör eller margarin |
2,5 dl | socker |
2 | ägg |
1 dl | mjölk |
4 dl | vetemjöl |
1 dl | Fazer Cacao-kakopulver |
2 tsk | vaniljsocker |
2 tsk | bakpulver |
0,5 tsk | salt |
100 g | Fazer Hushållschoklad Crush |
Garnering: | |
Fazer Mörk bakchoklad eller Fazer Premium bakchoklad |
Gör så här
Blanda fett (mjukt), socker, ägg och mjölk. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i fettblandningen lite åt gången. Tillsätt chokladkross och rör till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i 200 grader i 20–25 minuter. Låt svalna. Smält chokladen i mikro och ringla över muffinsen i en tunn stråle med en gaffel eller sked. Du kan också toppa muffinsen med chokladkross.