
Ingredienser
(för 8–10 personer)
Botten: | |
1 påse | (175g) Fazer Kexsmulor |
50 g | smält smör |
Fyllning: | |
200 g | Fazer Hushållschoklad eller Fazer Mörk bakchoklad |
2 dl | vispgrädde |
400 g | naturell färskost (du kan också använda smaksatt färskost, till exempel apelsin) |
1 dl | florsocker |
Garnering: | |
Fazer Cacao-kakaopulver | |
Fazer Hushållschoklad, hackad |
Gör så här
Blanda kexsmulor och smör. Klä en springform (ø ca 24 cm) med bakplåtspapper och tryck ut kex- och smörblandningen på botten av formen. Ställ in formen i kylskåpet en stund så att kexbotten stelnar. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Vispa grädden. Rör färskosten mjuk och blanda ned florsocker, smält choklad och vispgrädde. Häll smeten i kakformen och låt cheesecaken stelna, helst över natten. Garnera med hackad choklad och kakaopulver.
Tips: du kan tillsätta 2 msk Fazer Cacao-kakaopulver i kexbotten om du vill ha mer chokladsmak!