
Ingredienser
(12–15 st.)
225 g | smör |
1,5 dl | farinsocker |
2 tsk | vaniljsocker |
1 | ägg |
4,5 dl | vetemjöl |
1 dl | havreflingor |
1 dl | Fazer Cacao-kakaopulver |
en nypa | salt |
100 g | Fazer Premium bakchoklad, hackad |
Garnering: | |
100 g | Fazer Mörk bakchoklad eller Fazer Premium bakchoklad |
Gör så här
Vispa smör och socker i en bunke. Tillsätt ägg och vispa till en jämn smet. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem i smeten. Vänd slutligen ned hackad choklad. Rulla 12–15 bollar av smeten. Lägg bollarna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och platta till dem lite. Grädda i ugnen i 200 grader i 10–12 minuter. Kyl ned. Smält chokladen i mikro och ringla över kakorna i en tunn stråle med en gaffel eller sked.