
Ingredienser
(för 10–12 personer)
4,5 dl | vetemjöl |
4,5 dl | socker |
2 dl | Fazer Cacao-kakaopulver |
2 tsk | vaniljsocker |
2 tsk | bakpulver |
1 ½ tsk | soda |
1 tsk | salt |
2 dl | mjölk |
1 dl | matolja |
2 dl | starkt kaffe |
2 | ägg |
Fyllning/frosting: | |
2 dl | vispgrädde |
300 g | Fazer Blå-mjölkchoklad |
400 g | naturell färskost |
1 dl | florsocker |
Garnering: | |
100 g | Fazer Blå-mjölkchoklad |
Fazer Cacao-kakaopulver |
Gör så här
Klä en springform (ø 24–26 cm) med bakplåtspapper och värm ugnen till 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Tillsätt mjölk, olja, kaffe och ägg. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i kakformen och grädda i ugnen i 40–50 minuter. Låt svalna helt. Tillaga fyllningen. Vispa grädden löst. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikro eller över vattenbad. Blanda färskost och florsocker till en jämn smet med en elvisp. Tillsätt smält choklad i färskosten och blanda till en jämn smet. Tillsätt slutligen vispad grädde. Dela den avsvalnade tårtbotten i två (eller tre) delar och bred ut hälften av chokladfyllningen mellan bottendelarna och resten på tårtan. Garnera tårtan med kakaopulver och hackad choklad.