
Ingredienser
Botten
175g | Fazer Marianne-kex |
35g | smält smör |
Fyllning
4 | gelatinblad |
200g | naturell färskost |
4 dl | naturell kvarg |
2 tsk | vaniljsocker |
2 dl | vispgrädde |
1 påse | Marianne Crush-kross (150 g påse) |
Garnering
50 g | Fazer Lemon vit bakchoklad |
Gör så här
Mixa Marianne-kexen till fint kross i en matberedare. Blanda ned det smälta smöret. Klä en springform (diameter 23 cm) med bakplåtspapper och tryck ut blandningen på botten.
Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 10 minuter. Blanda ihop ost, kvarg och vaniljsocker. Hetta upp ½ dl grädde och lös upp de mjuka gelatinbladen i den. Häll i en tunn stråle i ostblandningen. Vispa slutligen grädden. Blanda ned grädden med Marianne Crush i ostblandningen. Häll fyllningen över kexbotten.
Låt tårtan stelna i kylskåp i 4–6 timmar. Garnera tårtan med riven vitchoklad eller kex.