Ingredienser
(för 8 personer)
Botten
150g | Jyväshyvä-havrekex |
75g | smör eller margarin |
1 msk | farinsocker |
Fyllning
200g | Fazer Vit bakchoklad |
250g | tjock naturell yoghurt eller crème fraiche |
2dl | vispgrädde |
Garnering
Fazer Cacao-kakaopulver | |
jordgubbar |
Gör så här
Krossa kexen till fint kross. Smält smöret och tillsätt farinsocker. Blanda ned kexsmulorna. Tryck ut blandningen på botten av en springform (Ø 24 cm) som du klätt med bakplåtspapper.
Rensa jordgubbarna och skär dem i fyra bitar. Placera ut jordgubbarna på kexbotten. Smält chokladen i vattenbad. Blanda ned yoghurten.
Vispa grädden och vänd ned den i choklad- och yoghurtblandningen. Häll blandningen över jordgubbarna.
Låt tårtan stå i kylskåp i minst tre timmar eller över natten. Pudra över kakaopulver före serveringen och garnera slutligen med jordgubbar.