Så här gör du ett chokladhus! För ett hus behöver du fyra Karl Fazer- chokladkakor (Fazer Blå).

1. Skär ut två sidoväggar, två gavlar och två takbitar av chokladkakorna.

2. Smält choklad och fäst sidoväggarna i gavlarna med hjälp av den. Fäst även takbitarna i varandra. Ställ delarna i kylskåpet så att de får stelna.

3. Fäst taket på väggbitarna med smält choklad och ställ in huset i kylskåpet på nytt.

4. Garnera chokladhuset med godis och kex.

 

Timmerstugan klädd med mörkt godis tilltalar minimalister.Takplattorna på huset är gjorda av halvor av Fazer Aito Vanilja-kex som pudrats med kakaopulver. Takåsen har gjorts av Fazer Lakrits Soft Original. Takgavlarna och dörren har gjorts av salmiakgodis från påsen Tutti Frutti Mix. Stugans sidoväggar är byggda av Suffeli Vanilla bites.

Raderna av vitt godis pudras rikligt med snö, vilket ger chokladhuset ett majestätiskt utseende.Takdekorationen är gjord av rader av Marianne-karameller och sockerbitar som har pudrats med ett tjockt lager florsocker. Fönstren har formats av sockermassa.

Detta chokladhus är som taget ur sagoskogen med sina gröna godisdekorationer och bländvita snötäcke.Taket har klätts med halva Gröna kulor och grönt godis från påsen Tutti Frutti Mix. Taket har sedan pudrats med florsocker för att skapa mysig vinterstämning.

 

Denna söta chokladstuga har takplattor av Amerikanska pastiller och takåsen är gjord av sockerbitar. Takkanterna pryds av Avec, och dörren som leder in i stugan är gjord av ett Fazer Aito Vanilja -kex.

Kombinationen av rosa och vitt bjuder alla romantiker på en drömjul.Takplattorna har gjorts av halva Doris-kex och takåsen av Avec. Takkanterna pryds av Marianne-dragéer. Fönstret är en Fazer Carneval Prinsessa-pepparkaka.