Bröd och bakverk har alltid haft sin givna plats på julbordet. Var och en av oss har egna favoriter som vi gärna vill bjuda på till jul. Fazer Bageris traditionella julprodukter, som rågbröd, rispiroger och jultårtor, har fått sällskap av nyare smaker som Fazer Marianne tårtrulle eller Fazer Alku lantbrödsskivor. Fazer erbjuder dig ett mångsidigt utbud förtjusande produkter för julens smakupplevelser.

Fazers rispirog

Fazers rispirog med råg, Fazer Rukiinen Riisipiirakka, är en delikatess på julbordet och passar bra ihop med lådorna och skinkan. Den bakas enligt våra kunniga pirogmästares instruktioner med ett traditionellt rispirogrecept i Villmanstrand. Rågskalet som omsorgsfullt bakats tunt fylls med läcker risgrynsgröt.De färdiga pirogerna kan köpas vid butikernas gräddningspunkter för att underlätta i julbrådskan. Rispirogerna är också goda och enkla att bjuda på vid lillajul, till exempel med äggsmör.

Fazer Marianne tårtrulle

Fazer Marianne tårtrulle är en härlig nyhet för julens feststunder. Den bekanta Marianne-konfektyrens bästa sidor har bakats in i en tårtrulle: en mörk chokladstomme med Marianne peppermyntscrush som dekoration på ytan. Slutresultatet är en elegant delikatess, som passar som efterrätt eller läcker gåva. Dekorera tårtrullen enligt tycke och smak, till exempel med Fazers marmeladkulor.

Jultårtan

Fazer Tähtitorttu är julens klassiker, en förtjusande bekant som återkommer år efter år. Jultårtan bakas med respekt för traditionerna av äkta smör och plommonsylt. Fazers långa bageritraditioner kan förnimmas i tårtan. Jultårtorna kommer bäst till sin rätt då de äts med familj och vänner, serverade med ångande het glögg. De färdiga jultårtorna finns vid butikernas gräddningspunkter för att underlätta i julbrådskan. Ännu finare blir jultårtorna om du värmer dem en stund i ugnen och doftar pudersocker över dem.