
Ingredienser
(12-14 portioner)
Fazer Paahto Vete -brödskivor |
Gelé
4 st | gelatinblad |
150 g | rom |
400 g | räkor |
1 kruka | citronmeliss eller mint |
300 g | färskost, t.ex. smaksatt med gräslök |
200 g | crème fraîche |
1 dl | hackad purjo |
1/2 tsk | malen svartpeppar |
Dekoration
50 g | rom |
100 g | räkor |
rosépeppar | |
1/2 kruka | citronmeliss eller mint |
Gör så här
Rosta brödskivorna gyllenbruna i brödrosten. Skär bort kanterna och skär i cirka två centimeter tjocka pinnar.
Mjuka upp gelatinbladen i kallt vatten. Tina upp rommen och räkorna, låt vätskan från räkorna rinna av. Hacka örterna.
Täck en avlång form, cirka 1,5 liter, med plastfolie. Placera några rostbrödspinnar på bottnet. Häll av vattnet från gelatinbladen, och smält dem i uppvärmd och färskpressad citronsaft. Vispa ihop färskost och crème fraîche till luftigt skum. Tillsätt rom, räkor, hackad purjo, peppar och de hackade örterna. Blanda väl. Blanda till sist i den svalnade citron-gelatin blandningen och rör om väl. Häll hälften av geléblandningen i formen, placera brödpinnar emellan och häll över den återstående blandningen. Tryck in några brödpinnar även på geléns yta. Täck med plastfolie och låt stelna i kylskåp över natten.
Öppna plastfolien och vänd formen på ett serveringsfat. Tag bort plastfolien och dekorera geléns yta med räkor, rom och rosépeppar. Lägg till slut färska örtblad längs serveringsfatets kanter.