
Ingredienser
(12-14 portioner)
Omelettrulle
10 st | ägg |
5 dl | mjölk |
4 msk | vetemjöl |
1 1/2 tsk | salt |
2 tsk | pizzakrydda |
1 kruka | gräslök |
Fyllning
200 g | räkor |
2 st | morötter |
1 st | röd paprika |
150 g | färskost |
1/2 | hackade färska örter enligt smak, t.ex. körvel |
Dekoration
1 pkt | Fazer Paahto Vete -bröd |
1 st | liten röd paprika |
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader. Bred ut ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och smörj med rinnande margarin. Kläck äggen i en skål och tillsätt mjölk, kryddor, vetemjöl och hackad gräslök. Blanda ingredienserna och häll över i ugnsformen. Grädda i 20-25 minuter.
Sprid ut ett bakplåtspapper på ett skärbräde och smörj det tunt med rinnande margarin. Vänd över ugnsplåten på skärbrädet och låt svalna en stund.
Fyllning: Tina räkorna och låt vattnet rinna av, skala och riv moroten, skär bort fröna ur paprikan och hacka den i bitar. Blanda om färskosten och bred sedan ut över omelettbottnen, strö över den övriga fyllningen och rulla till slut ihop med hjälp av bakplåtspappret till en tät rulle.
Lägg rullen några timmar i kylskåp innan servering.
Rosta brödskivorna i brödrosten. Skär bort kanterna och skär varje brödskiva i fyra små trianglar. Flytta över räkrullen till ett serveringsfat, dekorera med tunna paprikaringar och brödtrianglar. Servera resten av brödtrianglarna skilt.