Ingredienser
(4 portioner)
400 g |
räkor |
1 st |
röd paprika |
1 st |
gul paprika |
1 st |
liten morot |
|
10 cm bit av en zucchini |
1 bit |
kinakål |
8 st |
soltrokade tomater i olja |
1/2 st |
purjolök |
Sås
1/2 dl |
juice |
1 tsk |
potatismjöl |
2 msk |
sojasås |
2 tsk |
Worchestershire-sås |
3 st |
krossade vitlöksklyftor |
1 tsk |
peppar-örtkryddsblandning |
|
Tabasco |
Till servering
8 skivor |
Fazer Paahto Vete, Havre eller Fullkorn |
Gör så här
Tina räkorna och låt vattnet rinna av. Halvera paprikorna, ta bort fröna, och skär halvorna i 4 - 6 st avlånga bitar. Skala moroten och riv med en potatiskniv till strimlor. Skär även zucchinin, kinakålen och de soltorkade tomaterna till strimlor. Blanda ihop kryddsåsens ingredienser i en skål.
Värm en wokpanna eller kastrull. Häll lite av de soltorkade tomaternas olja i pannan och stek grönsakerna och räkorna i 2 -3 satser. Lägg sedan alla wokade ingredienser tillbaka i pannan och häll över kryddsåsen. Tillägg purjostrimlorna, värm snabbt upp och låt badda i 2 - 3 minuter.
Rosta brödskivorna och skär dem i fyra avlånga bitar, servera med räkwoken.