
Ingredienser
(30-40 bitar)
de yttre gröna bladen av kinakål | |
vatten, salt |
Fyllning
6 skivor | Fazer Paahto Havre eller Fullkorn |
400 g | räkor |
2-3 st | tomater |
1/2 | citron saft och rivet skal (eller 1 lime) |
1/2 dl | hackad gräslök |
2 msk | hackad koriander |
Gör så här
Mjuka upp kinakålens blad i kokande saltvatten.
Rosta brödskivorna, skär bort kanterna och skär skivorna i små kuber. Tina räkorna och låt vattnet rinna av ordentligt. Halvera tomaterna, skär bort kärnorna och skär i små kuber. Blanda ihop ingredienserna. Häll i citronsaften, det rivna citronskalet och de hackade örterna. Blanda fyllningen väl, och pressa ihop den försiktigt så att den håller ihop.
Täck in ett skärbräde i plastfolie och bred ut kinakålsbladen. Lägg fyllningen i en avlång form mitt på kinakålbladet och rulla in i kålbladet. Linda plastfolien hårt runt rullen. Gör de övriga rullarna på samma sätt och placera alla i kylskåp i 2 - 4 timmar. Skär sedan rullarna till lämpliga munsbitar.
Servera med sojasås och wasabi-yoghurtsås.
Wasabi–yoghurtsås
200 g tjock turkisk eller grekisk yoghurt
wasabipasta enligt smak
malen svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna, låt dra sig i kylskåp i 2 timmar.