Det är farsdag på söndag, vilket du antagligen redan har listat ut med hjälp av alla färgglada kort med texter som “Världens bästa pappa” och högarna med strumpor och slipsar som syns i butikerna. Tillbringa farsdagen med att påminna din pappa om att han är den lyckligaste pappan i världen som har dig - med hjälp av dessa alternativa presentidéer.  

Tid med familjen

Vi börjar med den enklaste och mest uppskattade presenten – som inte kostar dig någonting. Vi tillbringar alla för mycket tid vid våra telefoner och datorer nuförtiden, så prova en teknologifri morgon tillsammans med familjen. Det spelar egentligen ingen roll vad ni gör, bara ni gör det tillsammans. Hur skulle det vara med en familjepromenad, ett brädspelsmaraton, eller en gemensam måltid där var och en av er tillreder en rätt? Om du har riktigt svårt att hitta på idéer, gå på bio – men kolla att din telefon är på tyst.

Lyckliga minnen

Det kan kännas besvärligt att köpa en present åt sin pappa, om man inte har en hög med pengar att använda på den. Du kan naturligtvis alltid välja den enkla utvägen med en personlig slips eller en kaffemugg med en tryckt kliché, men varför inte göra något extra speciellt i år? Om du har en artistisk ådra, rita ett av dina bästa minnen på baksidan av en Fazer Blå. Använd till exempel en ovass blyertspenna för att rista in teckningen på baksidan av chokladkakan tillsammans med ett litet meddelande, som din pappa kommer att se när han öppnar chokladen. 

Personlig delikatess

Det finns inget bättre sätt att säga tack än att skriva ner det. Klipp pappret i en fin form och skriv ner alla tillfällen då din pappa har kommit till din räddning. Köp en ask Fazers choklad, öppna den försiktigt och lägg i din lapp. Försegla asken igen och slå in den i din pappas favoritfärger. Han kommer att bli tårögd, eller åtminstone får all läcker choklad det att vattnas i hans mun.   

Lägg det på burk

Syltburkar är mycket mer än man kan tro vid första ögonkastet. Denna enkla och tråkiga glasbehållare kan snabbt förvandlas till oemotståndlig matkonst. Prova något annorlunda till farsdagen och lägg din pappas favoriter bland Fazer konfektyr i en syltburk. Var noga med att lägga hans absoluta favoriter på bottnen, så han måste gå igenom dem alla. Om du är bra på att måla kan du också dekorera burken med till exempel hans favoritlags logo och ett manligt farsdagsbudskap.