Det är mitt i vintern och du läser antagligen detta i ett varmt rum under en mysig filt, men saknar du inte att vara utomhus? Vilken tur, du behöver inte vänta ända till sommaren för nästa picknick – det är ett utmärkt sätt att hålla dig varm en kall dag. Så ta med dig filten, packa din picknickkorg och ring dina vänner. Här är Fazers guide till lyckade vinterpicknickar.

Håll dig varm

Ett av de bästa sätten att hålla sig varm medan man utforskar omgivningarna på vintern är att fylla en termos med ångande het dryck eller läcker soppa. Om du tycker om drycker med sting i, prova vår varma choklad med litet chili som gör dig varm inifrån och ut, så du kan glömma kylan. En mugg varm choklad smakar extra gott när den dricks ute i en skog mitt i vintern (och du har några marshmallows gömda i drycken). När du har acklimatiserat dig till den arktiska temperaturen börjar du antagligen känna dig litet hungrig. Den klassiska grönsakssoppan är ett pålitligt sällskap för vilken picknick som helst, och tillsammans med en bit Fazer Alku-bröd gör den dig garanterat mätt.

Med lätt bagage

Ta inte med en hel trerätters måltid på din picknick – packa lätt och försök att inte ta med för mycket förpackningar, som lätt blir tunga. Ta med några Dumle-kex och andra favoritprodukter i en vattentät påse för att garantera att energinivån och humöret hålls på topp. Som varmrätt vill du antagligen ha något som gör dig mätt och tillfredsställer dina smaklökar. En Fazer Puikula-smörgås med rostbiff och pepparrot uppfyller båda kraven och känns lika bra som en söndagsmiddag hemma med familjen. Förpackad i smörpapper och ombunden med ett snöre är smörgåsen en delikatess som inte väger mycket och kan tas med till skidbacken, skogen, eller vart ditt äventyr än går.

Dela glädjen

Om du är redo att utmana kylan och redan har packat din picknickkorg, varför inte dela glädjen med dina vänner som väljer att stanna inne? Ta en bild av din picknick och dela den med hashtag #FazerWinterPicnic, så de ser vad de missar.