Ingredienser

I Tyskland firar man karneval under fastlagen. Karnevalsäsongen kulminerar i Rosenmontag, Rosenmåndagen, då de tyska städernas gator intas av färggranna karnevalståg. Festligheterna avslutas med askonsdagen, som enligt traditionen inleder påskfastan.

Under karnevalsäsongen lossar de vanligen strikta tyskarna på slipsknuten och låter sig ryckas med i festligheterna. Ibland kan det nästan gå överstyr för dem. Lite som när du har karnevalinspirerade Berlinermunkar fyllda med vispgrädde och garnerade med godis i en massa olika färger.

Skapa lite lagom galen tysk karnevalstämning i ditt hem genom att pimpa läckra Berlinermunkar. Eller locka med en kompis till pulkabacken och packa ner karnevalmunkar som matsäck!

Karnevalinspirerade Berlinermunkar

Du behöver:

  • Fazer Berlinermunkar
  • vispgrädde
  • färggrant Fazer-godis (t.ex. Missä X, Tutti Frutti och Remix)
  • (sockerglasyr för att fästa godiset)

Gör så här

Dela Berlinermunkarna horisontellt i två halvor. Fyll dem med vispgrädde genom att spritsa eller använda en sked. Garnera munkarna genom att fästa godis i munkarnas glasyr. Du kan fukta godiset försiktigt på ytan först eller använda sockerglasyr för att fästa det på munkarna. Du kan också skapa skojiga karnevalansikten av godis på munkarna.