Glöm granna blommor och sockriga kärleksbrev – choklad är den mest önskade presenten på årets mest romantiska dag!

Den 14:e februari vill unga älskande, äkta par, hemligt förtjusta och närmaste vänner runt om i världen minnas sina käraste. Traditionellt är dagen reserverad till att skämma bort varandra, njuta av delikatesser och utmärkelser.

Men varför firas alla hjärtans dag överhuvudtaget? Enligt en legend härstammar traditionen från den romerska biskop Valentinus, som dog en martyrdöd den 14:e februari. Under den tiden var det förbjudet för soldater att gifta sig, eftersom det skulle vara svårt att lämna familjen från tankarna under striderna. Biskop Valentinus gick ändå med på att viga hemligt förälskade soldater, och fick därför en dödsdom av kejsaren.

På 1700-talet utvecklades Valentinus dag allt mer gentemot den festdag som vi känner den idag. Förälskade började visa öppet sina känslor med presenter, blommor, kärleksbrev och små delikatesser.

Choklad har alltid varit en naturlig del av kärlekens kalas – den har beaktats som ett lyxigt, även lite dekadent, kärleksmedicin ända sedan mayaindianernas tid.

Vetenskapsmän har hittat ingredienser i chokladen som utlöser känslor av njutning och upphetsning. Fenetylamin är en kemisk förening (mer bekant som kärlekens kemi), utlöser dopamin i organismen och skapar en känsla av eufori.

CHOKLAD ÄR EN FAVORIT BLAND DE FÖRÄLSKADE. ÖVERRASKA DIN KÄRASTE DENNA ALLA HJÄRTANS DAG MED EN PRESENT SOM VÄRMER HJÄRTAT.