
Ingredienser
När man firar fastlagen i Finland firar man maslenitsa i Ryssland. I den slaviska mytologin är maslenitsa en högtid där man firar vinterns och mörkrets förestående slut. Senare har högtiden blandats med ortodoxa inslag, men en sak är oförändad: man får äta gott!
Under högtiden dukar ryssarna ofta festbordet med blinier, ryska plättar. I stället för blinier kan du servera Vuoksen Rispiroger. Traditionella blinifyllningar passar utmärkt även på de små pirogerna. Välj dina favoriter bland fyllningarna eller bjud in vänner och duka bordet med många olika fyllningar så att alla fastlagsgäster kan toppa pirogerna på sitt eget sätt.
Vuoksen Rispiroger med ryska fyllningar
Vuoksen Rispiroger |
smetana |
rom eller kaviar |
kallrökt lax i tärningar |
hackad rödlök |
finhackad dill |
rysk saltgurka eller cocktailgurka |
honung |
Gör så här
Värm Vuoksen Rispirogerna före servering i 10–15 minuter i ugnen i 150 grader på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
Duka upp fyllningarna i små skålar.
Varje gäst kan själv välja fyllningar till sina Vuoksen Rispiroger.