Den stämningsfulla närbutiken har en jämn ström med kunder. Invånarna i grannskapet tittar in för att köpa hem goda bakverk och hantverksbakat bröd. I dörren till Fazers bageributik hälsas kunderna välkomna av doften av färskt bröd.

I slutet av år 2012 förnyade Fazer brödkulturen i Helsingfors när bolaget öppnade en bageributik av alldeles nytt slag. Butiken erbjuder förstklassig service och utsökta smakupplevelser i stadsdelen Ulrikasborg, på samma gata som Karl Fazer grundade Fazers första konfektyrfabrik 1897.

I Fazers bageributik är hyllorna fyllda av hantverksbakat bröd, frallor, härliga bakverk, fyllda smörgåsar och chokladkonfekt. Dessutom säljs specialkaffe och varierande säsongsdelikatesser.

Bageributiken är en stämningsfull, mysig och välkomnande kvartersbutik.

Förebilden för butiken är Fazers populära brödbutikskedja Gateau i Sverige och butiken är en kombination av Gateaus framgångsrecept och Fazers gedigna, 122-åriga kompetens.

Bageributiken säljer härliga bröd som är knapriga utanpå och mjuka och luftiga inuti. De bakas av bästa möjliga råvaror, får jäsa i lugn och ro och gräddas i stenugn. Vid Fazers bageri i Fagersta har man öppnat ett litet bageri bara för bageributiken, för att kunna leverera ugnsfärska produkter till Fabriksgatan sju dagar i veckan. 

Många äldre kunder har berättat att de minns hur de som barn besökte Fazers konditori som låg i samma kvarter.

Av det stora antalet besökare att döma är bageributiken en välkommen granne på Fabriksgatan.