Vi har återgått till handbakningens grunder. Närbageriernas brödutbud har förnyats helt under våren. Alla nya bröd bakas för hand från början till slut, i närbageriet. Vid bakningen används lång vila eller surdeg, så smaken och hållbarheten blir bättre.

Bröddegarna vilar i 2-16 timmar, beroende på produkt. Brödet får sin aromatiska smak utan hjälp av tillsatsämnen. En litet tuffare gräddning ger en frasig yta – innehållet är fylligt och brödet hålls lämpligt fuktigt tack vare skorpan. Mjölet till bröden kommer från Fazers egen kvarn.

I det förnyade utbudet finns alternativ både för vardag och för fest. Vid sidan av de traditionella bröden har bland annat en ciabatta smaksatt med ost och marinerade vitlöksklyftor och en tranbärs-cashewciabatta för festliga tillfällen lanserats. Ruvido, som bakats med surdeg, och lantbrödet Paesano av fransk typ har genast blivit favoriter. Utbudet omfattar över 40 bröd som bakas för hand från början till slut.  

Bröd bakas nu för hand i alla närbagerier – totalt 47 stycken. Alla närbagerier har försetts med större bakbord och maskinparken har minskat betydligt. Målsättningen är att göra den traditionella bakningen så synlig som möjligt.

Under hösten fortsätter vi att utveckla vårt utbud, och förnyar hela vårt kaffebrödsutbud. Dessa delikatesser dyker upp i våra närbagerier i början av år 2015.

Välkommen att bekanta dig med våra produkter!