Äntligen mjukt och läckert bröd som passar i magen! Fazer Magvänlig* Mjuk är smagligt vetebröd med havre och linfrö. Lämpar sig för FODMAP-dieten därför att vid bakningen används Fazers patenterade enzym LOFO?, som gör att FODMAP-kolhydratinnehållet i brödet minskar med 50 %. Fazers innovation spjälkar FODMAP-kolhydraterna, fruktanerna, i vetet i mindre bitar under bakningsprocessen. 50 % mindre FODMAP-kolhydrater än i motsvarande ljusa skivade bröd. FODMAP 0,2 g/100 g. FODMAPs är snabbt fermenterbara kolhydrater. Bröd är en av de största FODMAP-kolhydratkällorna i Finland. * Kalcium bidrar till matsmältningsenzymernas normala funktionsom en del av en balanserad och mångsidig kost och en hälsosam livsstil.
Näringsämnen per portion
Per 33g:
331 kJ
79 kcal
4%
*
Per 100g:
1004 kJ
238 kcal
Innehåll
VETEMJÖL, vatten, HAVREKORN (11 %), VETEGLUTEN, linfrön (2 %), DURUMVETEMJÖL, KORNMALTMJÖL, salt, jäst, rypsolja, havstångspulver, konserveringsmedel (E282). 19 % av spannmålet är fullkornshavre.
Allergener
Innehåller
Korn
Gluten
Havre
Vete
Kan innehålla
Innehåller inte
Selleri
Ägg
Laktos
Mjölk
Senapskorn
Nöt och mandel
Jordnöt
Sesamfrön
Sojaböna
Lämpar sig för kostalternativen
Fodmap
Vegan
Vegetarisk
Övriga egenskaper
No added sugar
Laktosfri
Kontrollera alltid också produktinformationen på förpackningen.
Näringsinnehåll
per 100 g | 1 skive (33 g) av produkten innehåller | %* per portion | |
---|---|---|---|
Energi kJ | 1004 kJ | 331 kJ | 4 % |
Energi kcal | 238 kcal | 79 kcal | 4 % |
Fett | 3,2 g | 1,1 g | 2 % |
varav mättade | 0,4 g | 0,1 g | 1 % |
Kolhydrater | 40 g | 13 g | 5 % |
varav socker | 0,2 g | 0,1 g | 0 % |
Näringsfiber | 4,5 g | 1,5 g | 6 % |
Protein | 9,9 g | 3,3 g | 7 % |
Salt | 1,1 g | 0,4 g | 6 % |
Kalcium | 160 mg | 53 mg | 7 % |
Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400kJ/ 2000kcal)
Produkten innehåller 9 portioner per förpackning
GTIN (EAN): 6413467446900