Av Fazer Glutenfri Bullemjölmix är det enkelt att baka bullar, munkar eller till exempel frasiga churros. Fler recept: fazer.fi/gluteeniton.
Mjuka bullar (ca 12 st.)
2 ägg
2,5 dl mjölk, vatten eller havredryck
1 påse (11 g) torrjäst
1 påse (450 g) Fazer Glutenfri Bullemjölmix
100 g mjukt smör eller margarin
glutenfritt mjöl för bakning
ägg för pensling
pärlsocker för garnering
Blanda ned torrjästen i mjölmixen. Blanda äggen i varm (42 °C) vätska, tillsätt mjölmixen och rör om. Låt dra under duk i ca 30 minuter så att degen blir tjockare. Tillsätt mjukt smör eller margarin i degen och knåda noggrant. Fördela degen i ca 12 lika stora bitar. Rulla bitarna till bullar med hjälp av glutenfritt mjöl och låt jäsa under duk i rumstemperatur i ca 30 minuter. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker strax före gräddning. Grädda tills bullarna är klara vid 220 °C i 10–15 minuter.
Tips: Äggfria bullar på fazer.fi/gluteeniton.
Näringsämnen per portion
Per -:
- kJ
- kcal
-%
*
Per 100g:
1459 kJ
349 kcal
Innehåll
Rismjöl, modifierad tapiokastärkelse, florsocker, majsmjöl, potatisflingor [potatis, emulgeringsmedel (E471), stabiliseringsmedel (E450)], inulin, psyllium, socker, vaniljsocker, kardemumma, joderat salt, jäsningsmedel (E450, E500), förtjockningsmedel (E415), enzym.
Allergener
Innehåller
Kan innehålla
Innehåller inte
Ägg
Gluten
Laktos
Mjölk
Vete
Lämpar sig för kostalternativen
Glutenfri
Vegan
Vegetarisk
Övriga egenskaper
Laktosfri
Kontrollera alltid också produktinformationen på förpackningen.
Näringsinnehåll
per 100 g | %* per portion | |
---|---|---|
Energi kJ | 1459 kJ | |
Energi kcal | 349 kcal | |
Fett | 0,7 g | |
varav mättade | 0,1 g | |
Kolhydrater | 77 g | |
varav socker | 26 g | |
Näringsfiber | 8,8 g | |
Protein | 3,2 g | |
Salt | 1,1 g |
Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400kJ/ 2000kcal)



GTIN (EAN): 6419811108500