• Fazer Glutenfri Bullemjölmix 450 g
Av Fazer Glutenfri Bullemjölmix är det enkelt att baka bullar, munkar eller till exempel frasiga churros. Fler recept: fazer.fi/gluteeniton. Mjuka bullar (ca 12 st.) 2 ägg 2,5 dl mjölk, vatten eller havredryck 1 påse (11 g) torrjäst 1 påse (450 g) Fazer Glutenfri Bullemjölmix 100 g mjukt smör eller margarin glutenfritt mjöl för bakning ägg för pensling pärlsocker för garnering Blanda ned torrjästen i mjölmixen. Blanda äggen i varm (42 °C) vätska, tillsätt mjölmixen och rör om. Låt dra under duk i ca 30 minuter så att degen blir tjockare. Tillsätt mjukt smör eller margarin i degen och knåda noggrant. Fördela degen i ca 12 lika stora bitar. Rulla bitarna till bullar med hjälp av glutenfritt mjöl och låt jäsa under duk i rumstemperatur i ca 30 minuter. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker strax före gräddning. Grädda tills bullarna är klara vid 220 °C i 10–15 minuter. Tips: Äggfria bullar på fazer.fi/gluteeniton.
Näringsämnen per portion
Per -:
- kJ
- kcal
-%
*
Per 100g:
1459 kJ
349 kcal

Innehåll

Rismjöl, modifierad tapiokastärkelse, florsocker, majsmjöl, potatisflingor [potatis, emulgeringsmedel (E471), stabiliseringsmedel (E450)], inulin, psyllium, socker, vaniljsocker, kardemumma, joderat salt, jäsningsmedel (E450, E500), förtjockningsmedel (E415), enzym.

Allergener

Innehåller
Kan innehålla
Innehåller inte
Ägg
Gluten
Laktos
Mjölk
Vete

Lämpar sig för kostalternativen

Glutenfri
Vegan
Vegetarisk

Övriga egenskaper

Laktosfri

Kontrollera alltid också produktinformationen på förpackningen.

Näringsinnehåll

per 100 g %* per portion
Energi kJ 1459 kJ
Energi kcal 349 kcal
Fett 0,7 g
varav mättade 0,1 g
Kolhydrater 77 g
varav socker 26 g
Näringsfiber 8,8 g
Protein 3,2 g
Salt 1,1 g
Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400kJ/ 2000kcal)
Avainlippu Vilja Vegan
GTIN (EAN): 6419811108500