• Fazer Glutenfri Brödmix med havre och solrosfrön 500 g
Av Fazer Glutenfri Brödmix med havre och solrosfrön svänger du ihop goda semlor och tunnbröd, ett läckert formbröd eller ett enkelt grytbröd. Fler recept: fazer.fi/gluteeniton. Saftiga havresemlor (12–14 st.) 1 påse (500 g) Fazer Glutenfri Brödmix med havre och solrosfrön 25 g färsk jäst eller 1 påse (11 g) torrjäst 5–5,5 dl vatten glutenfritt mjöl för bakning Lös upp den färska jästen i fingervarmt vatten eller blanda torrjästen i brödmixen. Tillsätt vatten i brödmixen och blanda kraftigt i 2 min för hand eller med maskin. Låt degen vila i en bunke i 20–25 min. Forma 12–14 semlor av degen på en plåt. Ta hjälp av glutenfritt mjöl eller oljade händer. Låt semlorna jäsa under duk i rumstemperatur i ca 10 min. Grädda vid 225 °C i 15–20 min eller tills semlorna har fått färg. Du kan spraya vatten i ugnen samtidigt som du lägger in semlorna eller pensla semlorna med vatten före gräddningen. Tips: Läckra bröd på fazer.fi/gluteeniton
Näringsämnen per portion
Per -:
- kJ
- kcal
-%
*
Per 100g:
1604 kJ
381 kcal

Allergener

Innehåller
Kan innehålla
Innehåller inte
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete

Lämpar sig för kostalternativen

Glutenfri
Vegan
Vegetarisk

Övriga egenskaper

Kontrollera alltid också produktinformationen på förpackningen.

Näringsinnehåll

per 100 g %* per portion
Energi kJ 1604 kJ
Energi kcal 381 kcal
Fett 8,8 g
varav mättade 1,3 g
Kolhydrater 60 g
varav socker 2,8 g
Näringsfiber 8,9 g
Protein 11 g
Salt 1,7 g
Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400kJ/ 2000kcal)
Avainlippu Vilja Vegan
GTIN (EAN): 6419811108807