Av Fazer Glutenfri Brödmix med havre och solrosfrön svänger du ihop goda semlor och tunnbröd, ett läckert formbröd eller ett enkelt grytbröd. Fler recept: fazer.fi/gluteeniton.
Saftiga havresemlor (12–14 st.)
1 påse (500 g) Fazer Glutenfri Brödmix med havre och solrosfrön
25 g färsk jäst eller 1 påse (11 g) torrjäst
5–5,5 dl vatten
glutenfritt mjöl för bakning
Lös upp den färska jästen i fingervarmt vatten eller blanda torrjästen i brödmixen. Tillsätt vatten i brödmixen och blanda kraftigt i 2 min för hand eller med maskin. Låt degen vila i en bunke i 20–25 min. Forma 12–14 semlor av degen på en plåt. Ta hjälp av glutenfritt mjöl eller oljade händer. Låt semlorna jäsa under duk i rumstemperatur i ca 10 min. Grädda vid 225 °C i 15–20 min eller tills semlorna har fått färg. Du kan spraya vatten i ugnen samtidigt som du lägger in semlorna eller pensla semlorna med vatten före gräddningen.
Tips: Läckra bröd på fazer.fi/gluteeniton
Näringsämnen per portion
Per -:
- kJ
- kcal
-%
*
Per 100g:
1604 kJ
381 kcal
Allergener
Innehåller
Kan innehålla
Innehåller inte
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Lämpar sig för kostalternativen
Glutenfri
Vegan
Vegetarisk
Övriga egenskaper
Kontrollera alltid också produktinformationen på förpackningen.
Näringsinnehåll
per 100 g | %* per portion | |
---|---|---|
Energi kJ | 1604 kJ | |
Energi kcal | 381 kcal | |
Fett | 8,8 g | |
varav mättade | 1,3 g | |
Kolhydrater | 60 g | |
varav socker | 2,8 g | |
Näringsfiber | 8,9 g | |
Protein | 11 g | |
Salt | 1,7 g |
Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400kJ/ 2000kcal)



GTIN (EAN): 6419811108807