Vetegroddar innehåller rikligt med fibrer (16 %), protein (31 %), B-vitaminer, E-vitamin och mineraler som magnesium, järn och zink. Protein hjälper bevara och öka muskelmassan. Magnesium och järn motverkar trötthet och kraftlöshet. Järn och zink främjar en normal kognitiv funktion. Passar som en del av en mångsidig kost och en hälsosam livsstil.
Vetegroddar passar utmärkt som topping samt i smoothies, maträtter och bakverk. Rostningen i ugn ger vetegroddar en god rostad smak och förbättrar produktens hållbarhet.
100 g av produkten innehåller mineraler och vitaminer:
Magnesium 293 mg (78 %*); järn 8,9 mg (64 %*); zink 17,8 mg (178 %*), B1-vitamin 1,7 mg (155 %*); B2-vitamin 0,63 mg (45 %*); B6-vitamin 0,65 mg (46 %*); folacin 213 µg (107 %*); E-vitamin 22,1 mg (184 %*).
*=av rekommenderat dagligt intag.
Näringsämnen per portion
Per 15g:
239 kJ
57 kcal
-%
*
Per 100g:
1594 kJ
380 kcal
Innehåll
VETE
Allergener
Innehåller
Gluten
Vete
Kan innehålla
Korn
Havre
Råg
Innehåller inte
Lämpar sig för kostalternativen
Vegan
Vegetarisk
Övriga egenskaper
Fiberrik
Utan tillsattsämnen
Kontrollera alltid också produktinformationen på förpackningen.
Näringsinnehåll
per 100 g | 15 g av produkten innehåller | %* per portion | |
---|---|---|---|
Energi kJ | 1594 kJ | 239 kJ | |
Energi kcal | 380 kcal | 57 kcal | |
Fett | 11 g | 1,7 g | |
varav mättade | 1,7 g | 0,3 g | |
Kolhydrater | 32 g | 4,8 g | |
varav socker | 14 g | 2,1 g | |
Näringsfiber | 16 g | 2,4 g | |
Protein | 31 g | 4,7 g | |
Salt | 0 g | 0 g |
Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400kJ/ 2000kcal)


GTIN (EAN): 6419811101105