
Ingredienser
4 st | Fazer Rotfruktsbröd Rödbeta & Morot eller Palsternacka & Morot |
1 | lök |
1 msk | smör |
300 g | spenat eller bladkål |
salt | |
peppar | |
250 g | körsbärstomater |
6 dl | mjölk |
8 | ägg |
150 g | gruyère ost |
50 g | parmesan ost |
2 tsk | dijon senap |
Gör så här
Hacka löken och bryn den i smör tills den mjuknat. Tillsätt spenaten eller bladkålen och låt steka en stund. (Ifall du använder bladkål, avlägsna bladskaften innan användning.) Smaksätt med salt och peppar.
Skär Fazer Rotfruktsbröd i ett par centimeters kuber. Skär itu körsbärstomaterna. Riv osten.
Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem. Tillsätt mjölk, senap och den rivna osten. Rör om.
I en ugnstålig form, blanda ihop brödbitarna, körsbärstomaterna samt lök-spenat blandningen. Häll på ägg och mjölk blandningen. (Ifall du gör stratan kvällen före, täck över formen med plastfolie och ställ i kylskåp över natten.)
Grädda stratan i 45 minuter i 180 grader.